Citater fra beboere

Citater af beboere på Kammergave

Man mærker, der er værdi i arbejdet og at man gør nytte:

Jeg synes, det er godt, man kan vælge sig ind på forskellige arbejds-moduler. Man får nogle ansvarsområder, man kan klare og mærker, der er værdi i arbejdet og at man gør nytte. Der forlanges ikke mere, end man kan magte, ellers kunne det godt virke for voldsomt og uoverkommeligt. I starten var jeg kun med en halv time om dagen og jeg var meget træt. Nu er jeg med det meste af dagen.

Fokus på raskheden:

Her bliver og føler jeg mig mere normal - almindelig. Kontakten med folk, der ikke har været indlagt, er ligeværdig her på stedet. Derfor føler jeg, jeg kan fungere og leve op til situationen og det, der foregår. Her er fokus på raskheden. Vi bliver trukket ud i raskheden. Man bliver hevet ud af sin isolation og bliver mere og mere rask.

De andre beboere virkede rare:

Før jeg kom her, boede jeg i egen lejlighed. Jeg var meget ensom og deprimeret, så jeg for frem og tilbage mellem lejligheden og psykiatrisk afdeling. Efter det første besøg på stedet her, ville jeg gerne være her. De andre beboere virkede rare. Det var spændende at møde beboerne. Jeg var mere spændt på at møde dem end medarbejderne. Det er godt, vi selv møblerer vores værelse og bestemmer farven på væggene. Jeg kan godt li’ at udtrykke drømme og følelser i kunstterapi, i stedet for i ord.

Mit selvværd er steget:

Før, da jeg boede i min egen lejlighed var det blevet indholdsløs tomhed. Jeg havde intet selvværd, følte mig som affald. Jeg kom ud på et skråplan, hvor jeg nogen gange gik fra lejligheden, fordi jeg var bange for at skære i mig selv. Jeg var ked af at belaste familien ved at trænge mig på. Her på Kammergave er der sket en kanonomvæltning, mit selvværd er steget, selvom jeg godt ved, der er lang vej igen, men det har vendt. Der er en mening, en fremtid.