Fritidsaktiviteter

 

Beboerne har selvfølgelig deres egen fritid til rådighed det meste af tiden. I løbet af året tilbyder vi dog planlagte aktiviteter, da det er med til at styrke sammenholdet mellem beboerne og ikke mindst giver det en tryghed at fortsætte den faste struktur i fritiden som i arbejdstiden. Mange af disse aktiviteter er beboerne med til at vælge. Vi forsøger så vidt muligt at planlægge for et år ad gangen.

Om sommeren har vi ofte bål om aftenen.

Hver måned er der en udflugt, som foregår på en hverdag og kan være museumsbesøg, kanotur, Zoologisk have, Eksperimentariet m.m.

I april afholder landbruget ØKO dag, som er den dag, hvor køerne slippes løs på marken efter en lang vinter i stalden. Vi har mange besøgende den dag, i år var her mellem 2500-3000 gæster. Vi serverede kaffe/kage, burgere og pølser og der var bål, hvor børn kunne poppe popcorn i net og bage snobrød. Der var gratis smagsprøver fra Øllingegaard og der var et udsalg med økologisk honning. Vi solgte også ramsløg pesto. Der var legemuligheder for børn og barnlige sjæle. Endelig var der mulighed for at få en ridertur på en af vores heste.

Vi har også hvert år en 5 dages skitur og en fællestur om sommeren. Næsten hele Kammergave har netop været på Fyn 5 dage i sommerhus. Tidligere sommerhusture er gået til Bornholm, Nordvestjylland, Sverige og Karrebæksminde. Om sommeren har vi desuden en del strandture.

Vi rejser også gerne ud af landet. En gruppe har været i Dublin og en gruppe er ved at planlægge en tur til Nordkap.

Ud over de nævnte aktiviteter har vi andre vigtige årlige begivenheder:

Sct. Hans aften, som fejres behørigt med bål og lækker grill mad.

Sommerfesten, som er for beboere og deres familie. Sommerfesten begynder typisk kl. 15.30, så beboerne har god tid med familien. Derefter inviterer vi på god mad i laden med musik og sang, som vi selv står for.

Høstfesten markerer helt bogstaveligt, at høsten er i hus. Der er blevet syltet og grøntsagerne er kommet ind. Vi kører rundt på gårdens marker i traktor og samler blomster m.m. ind fra naturen, som senere bliver brugt til at pynte huset og middagsbordet. Denne begivenhed er kun intern.

Påske- og julefrokost samt Kammergaves fødselsdag i februar fejres på restaurant. Pinseudflugt går altid til Bakken.